Juustokakut -tai hyydykekakut, kuka tykkää mistäkin ilmaisusta- on ihanan helppoja muuntaa myös laktoosittomiksi ja gluteenittomiksi.

Tässä kakussa rakennusaineina:

pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl maissijauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

- paista 200 asteessa irtopohjavuoassa n. 8 minuuttia

täyte
5 dl laktoositonta kermaa
2 prk laktoositonta vaniljarahkaa
n. 350 g mansikkaa soseena
n. 400 g punaherukkahilloa
12 liivatetta

- vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka, sekoita joukkoon hillo, sose ja liotetut, sulatetut liivatteet
- kostuta kakkupohja ja kaada vaahtoseos irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle. Hyydytä.

päälle
n. 150 g  mansikkaa soseena
n. 100 g punaherukkahilloa
5 liivatetta

- sekoita hillon ja soseen joukkoon liotetut, sulatetut liivatteet ja kaada jo hyytyneen täytteen päälle. Hyydytä ja koristele.